Föredragshållare, inspriatör, moderator

Om Konsten att förverkliga en dröm
Det tog många år att våga förverkliga drömmen om att bli möbelsnickare. Ingen kunde förverkliga den drömmen åt mig, det fick jag se till att ordna själv – och det gjorde jag! Ett föredrag med fokus på att våga, ta tag i modet och bestämma sig för att våga formulera drömmen och därefter gå till handling.

O(m)möjligheten i att vara företagare på landet – ett föredrag med glimten i ögat
Efter 7 år som företagare på landsbygden finns det många tragiska roligheter att förmedla om hur det är att möta regler och tjänstemän som har sina paragrafer att följa. Om att inte ge upp och om att djävlar anamma är en bra drivkraft. Ett föredrag som på ett klarsynt sätt presenterar den vardag som man som företagare möter i kontakt med regler och myndighetspersoner.

Några röster om Åsa

”Åsa Ingårda är ett lysande fyrverkeri för entreprenörens drivkraft i kamp för bland annat kvinnors och landsbygdens utvecklingskraft. Det gör hon genom att utgå från sina egna konkreta exempel och erfarenheter på hur det är att skapa verksamhet i relation till byråkratiska svårigheter. Igenkännbart, humoristiskt och lite jäkla anamma. Med skrattets hjälp tvingar Åsa oss att på ett djupare plan förstå och handla”.

Peter Eklund Länsstyrelsen i Södermanland

”Åsas bidrag på Landsbygdsriksdagen var lysande och drog så många applåder och skratt. Även de internationella gästerna skrattade igenkännande. Hon var helt enkelt skitbra – en levande teater. Skrattet hjälper oss att släppa på prestigen och det blir lättare att gå ifrån ord, ja skratt, till handling. Då blir landsbygdsutveckling helt enkelt väldigt roligt!”

Inez Abrahamzon, Ordförande i riksorganisationen Hela Sverige Ska Leva

Styrkan i att tillsammans formulera – skapa och förverkliga – företagande kvinnor emellan
Som initiativtagare till förening väg 223 – 27 företagare, alla kvinnor längs samma väg, finns det mycket att dela med sig av när det gäller att arbeta och utveckla det goda ambassadörsskapet, det goda värdskapet och det goda kreativa företagandet. Föreningen bildades 2008 och som ordförande delar jag gärna med mig av de kunskaper och erfarenheter vi gjort när det gäller:

  • Samarbete
  • Projektansökningar och redovisningar
  • Projektledning
  • företagsutveckling

Ett föredrag som på ett inspirerande sätt understryker vikten av samarbete och som belyser erfarenheterna ifrån att starta ett företagarnätverk för och med kvinnor.

Mötet med världen och mötet med sig själv
Under mitt verksamma liv har jag fått möjlighet att möta mig själv genom andra. Miljöer och människor som präglat mig och som fått mig att göra livsval. Om att vara medmänniska och en del av en värld där det finns uppdrag – uppdrag som andra vill ge oss eller uppdrag som vi inser är våra – men frågan är om vi är villiga att säga ja? Ett föredrag om att ta livet på allvar och låta livet vara levande. Ett allvar som fått ta sig i uttryck i bland annat ett skapande.

Konstnären och möbelsnickaren Åsa Ingårda
Jag berättar om mitt konsthantverk, om mitt eget skapande, kopplingen till Carl Malmstens och om gårdens historia där jag är verksam.
Ett inspirerande föredrag om hur det är att vara “gripen av livet, gripen av de möjligheter man har och kan förverkliga”. Jag vill väcka lusten i att upptäcka och skapa, men ställer samtidigt viktiga frågor om hur det är att leva som småföretagare inom konst och hantverk idag. Hur är det när visioner möter verklighet? Och vad behöver vi för att hitta vårt nu och vår eftertanke?

Upplägg 
Jag deltar gärna i utbildnings- inspirations och fortbildningsdagar, kickoffer för mindre eller större grupper.
Mitt bidrag kan vara allt ifrån 20 minuter till en heldag – helt beroende på vad målet med min medverkan skall vara.

Kostnad
Halvdag (20 min – 4 tim)  12.500 kronor
Heldag  (5-8 tim)                 16.500 kronor
Heldag  (5-8 tim + kväll)    18.500 kronor
Alla priser är förhandlingsbara beroende på arrangör och hur programmet samordnas med ev andra samarbetspartners. Vid program på ort som kräver övernattning står arrangören/beställaren för logi. Offert lämnas alltid och samma underlag fungerar som underlag för avtal.
Priserna inkluderar skatt, sociala avgifter (vilket båda utgör sa hälften av beloppet). Moms tillkommer.

Dela detta: