Filmladan/filmfestival

2018 års fantastiska fruntimmer på filmfestival

FilmLadan

Filmupplevelser utöver det vanliga

Fantastiska fruntimmer på FilmFestival är ett samarrangemang mellan NBV och Åsa Ingårda/Kulturladan.

Biljetter till årets filmfestival kan förbokas på: info@ingardasasa.se
OBS! Förbokade biljetter ska hämtas senast 30 minuter innan filmstart

Prisinformation:
Filmbiljett barn (måndag 18 juli): 50 kr/film
Filmbiljett vuxen: 100 kr/film
Alla besökare löser ett filmpass för 10 kr som gäller under hela festivalen och som även innebär medlemskap i FilmLadans vänner.

Förtäring finns att köpa i anslutning till visningarna.

affischen_2018_A3_OK_2.#

Stort tack till Margerata Hornberg som uppdaterat årets affisch

Program 18-19-20 juli 2017

Onsdag – Film för Barn och Vuxna
Kl. 17.00 Dunderklumpen 1 tim 37 min
Barntillåten

Klassisk barnfilm om figuren Dunderklumpen, av Beppe Wolgers och animatören Per Åhlin, som blandar animation och spelfilm, saga och realism, vemod och humor. Tidlös barnfilmsklassiker med oförglömlig musik av Toots Thielemans, som vid premiären drog en jättepublik till biograferna. I slutet av 60-talet var animerad film en lyx sällan förunnad svenska barn. På biograferna visades ibland Disneyfilmer och i den enda tv-kanalen sändes Kalle Anka och hans vänner på julafton samt om jullovsmorgnarna förekom tecknade serier – mycket mer än så var det inte. Att tecknaren, illustratören och dekormakaren Per Åhlin 1970 inledde arbetet med en långfilm som blandade animation och live-action var smått sensationellt.
Premiär sept 1974
Svensk Filmdatabas

Kl. 19.00 Monky 1 tim 30 min Rekommenderad ifrån skolålder

Frank, 11 år, hittar en dag en livs levande apa i familjens trädgård. Apan kallar de för Monky och med henne startar ett spännande och roligt äventyr för hela familjen, som innan apan levt med sorg under en tid. Det går snart upp för dem att Monky inte är en vanlig apa och att det inte var en tillfällighet att hon dök upp just i deras trädgård. Vem är hon? Var kommer Monky ifrån och går det att hemlighålla henne för byn? Ett varmt fartfyllt äventyr tar Frank och familjen från Sverige till Thailands djupaste djungel. Premiär dec 2017
SF

Torsdag – Film för Vuxna
Kl. 18.00 En kvinna i Berlin 1 tim 31 min Från 15 år När Röda armén våren 1945 marscherar in i Berlin blir tyska kvinnor utsatta för våldtäkt av de sovjetiska soldaterna. En av dessa kvinnor söker upp och förför en rysk major som hon hoppas ska kunna skydda henne. Majoren blir under några veckor kvinnans och hennes grannars beskyddare. Dessa händelser finns beskrivna i en anonym kvinnas autentiska dagboksanteckningar som publicerades första gången 1954 och som ligger till grund för denna spelfilm. Berättelsen väcker frågor om fred och försoning, problematiserar kvinnors roll i krigets skugga och utmanar stereotypa föreställningar om andra världskrigets offer och förövare.
Premiär okt 2008
Svenska Filminstitutet

Kl. 20.30 Anders Jag och hans 23 andra kvinnor  1 tim 30 min Dokumentär Rekommenderad ifrån skolålder

Nahid har blivit sviken. Den 49-åriga professionella tennisspelaren Anders Rosén som hon träffar visar sig jonglera relationer med 23 andra kvinnor. Kvinnorna har startat en Facebook-grupp för att dela sina sorger och aggressioner, men Nahid tänker inte deppa ihop. Hon tänker filma. Filmen tar Nahid och Anders på en resa som handlar om svek och ilska men också om vänskap, närhet och kärlek.
Premiär maj 2018
Folketsbio

Fredag – film för Vuxna
Kl. 18.00 Dolda tillgångar 2 tim 6 min
Rekommenderad ifrån skolålder

Katherine Johnson, Dorothy Vaughn och Mary Jackson var tre briljanta kvinnor som jobbade för NASA och var hjärnorna bakom en av historiens största projekt, John Glenns uppskjutning i rymden. Det var en fantastisk bedrift som återgav USA sitt självförtroende och inspirerade resten av världen. Trion krossade alla kön och rasbarriärer och blev en inspirationskälla för kommande generationer att drömma stort. Premiär feb 2017
SF

Kl. 20.30 Sameblod 1 tim 50 min
Från 11 år
Elle Marja går på samisk internatskola med sin lillasyster och ska snart ta över som renskötare i familjen. Samtidigt drömmer hon om ett annat liv, långt borta från bybornas hårda ord och förakt och skolans kadaverdiciplin och kolttvång. Allt faller samman efter de rasbiologiska undersökningarna som hålls på skolan och Elle Marja bestämmer sig föratt lämna allt och bli svensk. Hon stjäl sin svenska lärarinnas kläder och identitet och rymmer till Uppsala – men att byta liv visar sig vara mycket svårare än hon trodde.
Premiär mars 2017
SF

 

 

 

Läs mer på FilmLadan

Dela detta: